Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer ziet kans op knappe podiumplaats vervliegen door zware crash

Collin Veijer is hard gecrasht tijdens de Moto3-race in de Verenigde Staten. De Nederlander streed voor wat hij waard was in Austin en reed op de tweede plaats, maar vloog er vier rondjes voor het einde heel hard af.

Collin Veijer Moto3 Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op zondagavond stond de derde Moto3-race van het seizoen op het programma in de Verenigde Staten. Collin Veijer kwalificeerde zich als vierde op het Circuit of the Americas, maar mocht vanaf de derde plaats beginnen. Jose Antonio Rueda, de nummer twee van de kwalificatie, werd namelijk met spoed geopereerd aan een blindedarmontsteking en miste de race.

Veijer had geen beste start en verloor twee plaatsen, terwijl hij ook nog eens werd aangetikt door Filippo Farioli. De Nederlander kon gelukkig op zijn motor blijven zitten en pakte een paar bochten later alweer een plekje. Aan het einde van het lange rechte stuk overleefde Veijer nog eens een fikse tik en wist hij de vierde plaats te behouden. Polesitter David Alonso was op dat moment al aan de horizon verdwenen.

De coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP vocht in het achtervolgende groepje om een podiumplaats, maar werd bijna weer van zijn motorfiets gereden door Taiyo Furusato. Ook touché nummertje drie werd zonder schade overleefd, waarna Veijer op knappe wijze de tweede plaats overnam.

De jonge Nederlander moest in de slotfase wel fel verdedigen ten opzichte van zijn naaste belagers en ging vier rondjes voor het einde in de fout. Veijer vloog er ontzettend hard af in de eerste sector en moest zijn motor in de garage parkeren. Hij leek er wel zonder verwondingen vanaf te komen. Alonso won de race.

Bekijk hieronder de beelden van de crash.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training