Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Steun uit onverwachte hoek voor Red Bull: "Logisch dat de Honda-motor krachtig is"

Ferrari heeft zich onverwacht bemoeid met de harde strijd die gaande is tussen Red Bull Racing en Mercedes. De twee sterkste teams op de F1-grid lijken discussie te hebben over werkelijk ieder onderwerp. Teambaas Mattia Binotto neemt duidelijk stelling wat betreft de Honda-motor en schuift de aantijgingen van Mercedes aan het adres van Red Bull daarmee aan de kant.

Verstappen start Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de Grand Prix van Stiermarken liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich opvallend genoeg uit over de strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes. De Italiaan was namelijk ter ore gekomen dat Toto Wolff had geklaagd over de power-unit van Honda en met die kritiek was Binotto het duidelijk niet eens.

"Ik heb wat dingen gelezen en gehoord met betrekking tot de Honda-motor en ik ben het niet eens met wat ik heb gelezen. Honda heeft een aantal onderdelen van de motor vervangen om de betrouwbaarheid van de power-unit te verbeteren en daarmee hebben ze hun problemen opgelost", begint Binotto zijn verhaal tegenover de Corriere dello Sport.

"Doordat ze de betrouwbaarheidsproblemen daarmee hebben opgelost, kunnen ze hun potentieel nu weer volledig benutten. Ik zie dan ook geen enkel verschil met de kracht die de Honda-motor toonde tijdens de testdagen in Bahrein ten opzichte van de pk's waarover men de afgelopen races beschikte. Na Bahrein hebben ze door betrouwbaarheidsproblemen met een wat afgeknepen motor moeten rijden, maar gezien het feit dat de betrouwbaarheidsproblemen zijn verholpen, kunnen ze hun potentieel nu weer volledig benutten. Het is dus een logische situatie."

Daarmee was het verhaal van Binotto nog lang niet gedaan. De Italiaan zag zijn kans schoon om Red Bull Racing nog meer te prijzen en de problemen bij Mercedes scherp aan te kaarten. "Bij Red Bull zie je nu het resultaat van jarenlang keihard werken. Ondanks dat het team de afgelopen jaren weinig heeft gewonnen hebben ze altijd vastgehouden aan Christian Horner en zijn engineers. Ze zijn altijd blijven werken aan het verbeteren van het chassis en dat betaalt zich nu uit, terwijl bij Mercedes juist het tegenovergestelde gebeurt."

"Al in 2020 was Mercedes met van allerlei managementzaken bezig. Er werden dingen in de structuur veranderd en het contract met Lewis Hamilton werd pas in februari van dit jaar verlengd. Dat soort dingen leiden af en dat is nooit goed. Daarom zijn we bij Ferrari ook zo op onszelf gefocust, zodat ook wij weer een stabiele basis creëren vanuit waar vanuit we kunnen presteren."

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring