Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Steun van Ferrari-fans sleepte Vettel door het zware seizoen heen

Sebastian Vettel maakte een apart seizoen door in 2019. De Duitser kreeg vaak veel kritiek te verduren, voornamelijk vanuit de Italiaanse media. In Singapore liet hij echter zien mentaal onwijs sterk te zijn door de overwinning binnen te halen op het spectaculaire stratencircuit. Volgens Vettel helpt ook de steun van de Ferrari-tifosi om goed te blijven presteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In een interview met Sky Sport Italia liet Vettel weten dat hij na Singapore een stuk beter sliep, een teken dat de viervoudig wereldkampioen gedurende het seizoen weldegelijk last had van de druk: "De champagne smaakte zeer goed na de GP van Singapore. Na wat lastigere races kwam die overwinning op een goed moment en kon ik de dagen erna ook een stuk beter slapen"

"Ik voel altijd steun van Ferrari-fans en dat helpt ook in moeilijke tijden. Gedurende een seizoen geven de aanmoedigingen van de fans me zowel in voor- als in tegenspoed veel kracht. Overigens denk ik niet dat die goede en slechte tijden me hebben veranderd als persoon. Ik ben nog steeds hetzelfde mens. Natuurlijk ben ik door de jaren heen wat slimmer geworden, wat mede komt doordat ik me momenteel op een fijne plek bevind en ik veel bijzondere dingen mag meemaken", zo klinkt de Ferrari-coureur dankbaar.

"Natuurlijk denk je wel anders over bepaalde dingen in het leven wanneer je 20 bent dan wanneer je de dertig bent gepasseerd, maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij. De passie voor het racen is bij mij echter nog steeds hetzelfde gebleven en op een dag hoop ik ook te kunnen omschrijven hoe het voelt om voor Ferrari te hebben gereden. Tegen die tijd ben ik oud en wat dikker en zal ik zeker heel trots terugkijken op mijn periode bij Ferrari", aldus de grappende Duitser met een grote lach op zijn gezicht.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

2 reacties