Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Stewards delen verdict over megaklapper Perez en Sainz

De flinke klapper van Carlos Sainz en Sergio Perez in de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan zorgde voor flink wat ophef na afloop van de race, maar gelukkig voor de beide heren krijgt het incident verder geen staartje.

Carlos Sainz Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Azerbeidzjan leek zonder al te veel chaos afgewerkt te worden, maar Carlos Sainz en Sergio Perez staken daar in de slotfase van de race onbedoeld een stokje voor. Net toen Perez Charles Leclerc in wilde halen in de strijd om P2, reed Sainz ineens naast hem. De beide heren leken zonder kleerscheuren door de bocht te komen, maar vlak na het uitkomen van bocht twee stonden ze ineens samen in de muur.

Het was een ietwat vreemd incident en de stewards riepen de beide heren dan ook op het matje na afloop van de race. Sainz en Perez hebben daar beiden hun verhaal kunnen doen. Voor de stewards was er uiteindelijk geen reden om een van de beide heren te bestraffen en dus wordt de klapper afgedaan als een race-incident. De stewards hebben geoordeeld dat Sainz en Perez niet significant van richting veranderden, al vinden ze wel dat Perez meer had kunnen doen om een crash te voorkomen. Geen van de beide coureurs heeft echter duidelijk schuld, vinden de stewards. Perez hield namelijk geen 'rare' lijn aan.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"