Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Stewards doen uitspraak over onderzoek naar Russell

George Russell en Oscar Piastri werden op het matje geroepen van de stewards met als inzet de vraag of Russell Piastri van de baan had gedrukt. De stewards hebben uitspraak gedaan.

XPB 1269359 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell probeerde in de Casio Triangle Oscar Piastri laat uit te remmen, maar liet daarbij niet alle ruimte. Drukte hij zodoende de Australiër van de baan, voldoende voor een straf?

De stewards hebben geoordeeld. Er volgt geen straf. De stewards stonden bij hun oordeel stil bij een paar zaken die ze in overweging moesten nemen.

  • Van een echte divebomb was geen sprake, aangezien Russell de controle had over zijn bolide bij het ingaan van bocht 16.
  • De vooras van Russell lag tijdens dat moment van insturen vóór de spiegels van Piastri.
  • De auto van Russell sprong van de kerbstones en raakte daarbij de auto van Piasti.
  • Piastri koos voor uitwijkende manoeuvres na het voelen van de touche.
  • Maar Russell liet voldoende ruimte aan de buitenkant van bocht 16 voor Piastri om de bocht te halen.
  • Piastri sneed de chicane af, maar kwam op een veilige wijze terug de baan op en de regels zijn niet geheel eenduidig over hoe een coureur die een aanrijding probeert te voorkomen zich buiten de baan dient te gedragen.

De stewards merken bovendien op dat beide partijen aan hebben gegeven dat een straf voor welke partij dan ook niet gerechtvaardigd zou zijn.

    Praat mee!

    Viaplay
    x
    Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'