Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards trommelen Mercedes op in zaak Verstappen

Vertegenwoordigers van Mercedes moeten op donderdagmiddag op bezoek komen om de stewards ervan te overtuigen de zaak Verstappen te heropenen.

Afgelopen weekend gingen Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar de strijd aan. De twee coureurs kwamen samen naast de baan terecht bij een poging tot inhalen van de Mercedes-coureur, waarbij Verstappen diep in remde. De FIA keek naar de zaak tijdens de race, maar oordeelde dat er geen onderzoek nodig was. Die beslissing maakten ze zonder naar beelden te kijken vanuit het oogpunt van Verstappen, omdat die camerabeelden simpelweg niet beschikbaar waren. Die beelden kwamen dinsdag naar buiten, waarna Mercedes besloot om een right of review aan te vragen. Zij willen dat de zaak opnieuw wordt bekeken omdat er nieuw bewijs is.

Mercedes donderdagmiddag naar de stewards

Donderdagmiddag zal een Mercedes-vertegenwoordiger het nieuwe bewijs moeten presenteren aan stewards, die vervolgens gaan beslissen of het bewijs inderdaad nieuw, significant en relevant is. Alleen in dat geval kan de zaak opnieuw worden geopend. Om 15:00 uur Nederlandse tijd zal Mercedes via een video-verbinding haar zaak mogen maken bij de stewards. Het is niet duidelijk hoe snel de stewards vervolgens tot een oordeel zullen komen.

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024