Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Breaking: Alonso hard gestraft na incident met Sainz

Na lang wachten is er dan eindelijk een oordeel over het incident tussen Fernando Alonso en Carlos Sainz tijdens de sprintrace in China. Alonso krijgt een straf van tien seconden én 3 strafpunten op zijn licentie.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de sprintrace moesten Fernando Alonso en Carlos Sainz zich bij de stewards melden. De Spanjaarden vochten een fel gevecht uit om de derde plaats. Sainz passeerde Alonso, die in de tegenaanval ging, zijn landgenoot raakte en uitviel. Sainz kon verder, maar moest het uiteindelijk met de vijfde plaats doen.

De stewards hebben geoordeeld dat Alonso de schuldige is van het incident in bocht 9. De Spanjaard krijgt een straf van tien seconden, waar hij overigens niet zoveel nadeel van ondervindt door zijn uitvalbeurt. De 3 strafpunten op zijn licentie doen meer pijn. Alonso staat nu op 6 strafpunten, bij 12 strafpunten volgt een schorsing.

De FIA gaf de volgende uitleg: "De stewards luisterden naar Alonso, Sainz en de teams en bekeken de videobeelden. Zij stelden vast Alonso een botsing veroorzaakte met Sainz in bocht 9 en volgens de afgesproken richtlijnen wordt een straf van 10 seconden toegekend."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez