Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Stewards vellen oordeel over opvallende incidenten Stroll en Alonso

Lance Stroll moest na de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië bij de stewards verschijnen. De Canadees passeerde in Q1 de witte lijn in de pitstraat terwijl het licht op rood stond, maar komt weg met een reprimande. Ook teamgenoot Fernando Alonso ontvangt geen straf voor een opvallend incident.

Stroll Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië moesten Lance Stroll en Fernando Alonso bij de stewards verschijnen. Stroll reed na de crash van Sergio Perez in Q1 over de witte lijn van de pitstraat terwijl het licht op rood stond. Op het oog is dat een zware overtreding, maar de stewards hebben het bij een reprimande gehouden. Zij vinden dat Stroll weinig reactietijd kreeg, al stellen ze wel dat de verantwoordelijkheid bij de coureur ligt. Daarom volgt er alleen een tik op de vingers.

In het geval van Alonso ging het om een opvallend incident. De Spanjaard stond tijdens de rode vlagsituatie in de zogenaamde fast lane, waarna een monteur de auto op de krik plaatste en er een band werd vastgeschroefd. In de reglementen staat dat het niet is toegestaan om in de fast lane aan de auto te werken en zo werd er een onderzoek ingesteld. Desondanks volgt er geen straf, want de stewards stellen dat teamleden wel vaker auto's in de fast lane verplaatsen. De reglementen bieden op dat vlak geen uitsluitsel, waardoor een straf uitblijft. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership