Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Stewards vellen opvallend oordeel over incident Hamilton en Mercedes

De stewards hebben een oordeel geveld over het pitlane-incident van Lewis Hamilton en Mercedes. Leden van de pitcrew zouden zonder helm gewerkt hebben, maar er wordt geen straf uitgedeeld. De verklaring is echter opvallend.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van een mislukte sprintkwalificatie in Miami, Lewis Hamilton werd twaalfde, moest hij zich ook nog eens bij de stewards melden. Leden van de Mercedes-pitcrew zouden zonder helm gewerkt hebben, waardoor er een mogelijke straf zou volgen. Normaal gesproken is dat een boete.

In het geval van Hamilton niet, want de stewards hebben besloten om geen straf uit te delen. De uitleg is wel vrij opvallend. "Toen we het gedrag van het team onderzochten met betrekking tot deze
overtreding, werd opgemerkt dat een aantal andere teams soortgelijke werkzaamheden hadden uitgevoerd zonder helm en/of zonder oogbescherming tijdens de sessie."

"Daarom zou een straf voor één team, terwijl alle of bijna alle teams mogelijk een overtreding hebben begaan, geen nuttig doel dienen. We verzoeken de FIA echter om te overwegen of er veranderingen moeten worden aangebracht aan de huidige praktijken tijdens de kwalificaties en sprintkwalificaties", sluiten de stewards af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco