Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Stewart haalt uit naar Verstappen: "Heeft nog heel wat te leren"

Jackie Stewart, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, haalt hard uit naar Max Verstappen. Volgens de Schot moet Verstappen niet denken dat hij 'onverwoestbaar' is en heeft hij nog veel te leren.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Lewis Hamilton crashten gezamenlijk uit de Italiaanse Grand Prix. Daar waar veel kenners het als een race-incident zagen, is Jackie Stewart een totaal andere mening toegedaan.

In gesprek met Sportsmail haalt hij hard uit naar de Red Bull-coureur: "Verstappen doet er langer over dan verwacht om volwassen te worden. Hij ging niet eens naar Lewis na een ernstig ongeval, waarbij hij over de man heen reed. Dat is iets dat ik echt niet begrijp. Zeker omdat hij nog in de auto zat en daar lang is gebleven voordat hij uitstapte."

De bewering van Stewart dat Verstappen niet omkeek naar Hamilton is echter niet juist. Na het uitstappen wierp de Nederlander een blik richting de cockpit van Hamilton, die op dat moment bezig was om vol gas te proberen zijn auto achteruit uit de grindbak te kunnen rijden. Een poging die niet slaagde.

"Max heeft nog heel wat te leren, maar naar wie zal hij luisteren? Hij is heel, heel goed. Max is waarschijnlijk de snelste coureurs op de grid, maar om een echte kampioen te zijn, kun je niet steeds verstrikt raken in crashes."

Stewart maakt zich zorgen over de strijd tussen Hamilton en Verstappen: "Als ik hun teambaas was zou ik tegen ze zeggen: 'In godsnaam, doe het niet nog een keer'. Dat je het wereldkampioenschap leidt, betekent niet dat je bulletproof bent."

Volgens Stewart is de gridstraf van drie plaatsen voor Verstappen apart. "De stewards hebben meer informatie, maar als ze er zo zeker van waren dat Verstappen volledig schuldig was, waarom krijgt hij dan maar een straf van drie plaatsen? Als de halo er niet was geweest had Lewis dood kunnen gaan. De vermeende schuldige krijgt slechts een tik op de vingers!"

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

124 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto