© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Stewart: 'Max Verstappen wonderbaarlijk talent, maar soms te enthousiast'

09 jun. 2018 13:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Sir Jackie Stewart is een Formule 1-legende die drie wereldtitels veroverde in de meest gevaarlijke periode uit de geschiedenis van de sport. De Schot is bewonderaar van Max Verstappen, maar heeft een tip: Om als eerste te finishen, moet je eerst de finish halen.

Stewart: 'To finish first, you first have to finish'

Max Verstappen is een ongelooflijk snelle coureur en zeer bijzonder voor zijn leeftijd, maar het moet frustrerend voor hem en Red Bull zijn dat hij betrokken is bij zoveel incidenten. Hij heeft het zeker in zich, maar hij moet nog leren om zijn enthousiasme onder controle te houden", aldus Stewart in gesprek met Motorsport-Total.com.

Jackie Stewart reed in de gevaarlijkste periode uit de geschiedenis van de Formule 1. Hij zag veel coureurs om hem heen verongelukken en paste zijn rijstijl aan. Dat legde hem geen windeieren want Stewart won liefst drie keer de wereldtitel.

"Ik ben toen heel verzorgd gaan rijden om ongevallen te vermijden, want de gevolgen waren levensbedreigend. Mijn principe was dat je om eerste te finishen, je eerste de finish moet halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen