Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Stoddart maakte diepe buiging voor zijn oogappel: "Hét ultieme hoogtepunt van het F1-seizoen"

Paul Stoddart kan in zijn column voor RacingNews365 niet ophouden over hoe goed Fernando Alonso is en altijd al was. En waarom zou hij ook?

Alonso Brazil
Column
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Wat hebben we een mooi Formule 1 GP-weekend achter de rug, met zowel een mooie sprint- als hoofdrace. Diegene die voor mij het weekend maakte was natuurlijk Fernando Alonso. Die laatste stint waarin hij Sergio Perez achter zich hield... Het is wat mij betreft niet alleen het mooiste moment van het weekend, maar van het hele seizoen!

Een geweldig optreden van Fernando en hij sprak daar elke vezel van zijn ongekende talent voor aan. Hij is niks van dat talent verloren door de jaren heen. Het was echt het optreden van een kampioen, een kampioen die nog minstens net zo goed is als ruwweg 20 jaar geleden.

In de sprintrace zag je hoe makkelijk het in potentie kan zijn om met behulp van DRS in te halen, maar zelfs met DRS voor Perez slaagde Alonso erin om hem ronde na ronde achter zich te houden. En toen hij met een paar ronden te gaan toch werd ingehaald, wist hij terug te slaan in bocht 4. Ik denk dat vervolgens heel veel mensen, waaronder ook ikzelf, geen idee hadden wie er nu derde was geworden toen ze met milliseconden verschil over de streep kwamen. Het tijdenscherm moest uitkomst bieden.

Sleet? Daar vertoont hij geen enkel spoor van

- Paul Stoddart

Geef Fernando elke willekeurige auto en hij haalt er het maximale uit. Hij staat voor mij daarmee op gelijke hoogte met Max Verstappen en Lewis Hamilton en dat in zijn veertiger jaren. Voor mij was hij de Driver of the Day, zonder enige twijfel.

Toentertijd bij Minardi (Stoddarts oude F1-team, red.) kreeg hij niet de aandacht die hij nu wel krijgt, maar in zijn allereerste race kwam hij als twaalfde over de streep, terwijl hij realistisch gezien niet meer dan drie rondjes had kunnen voltooien.

En toen hij ons team ging verlaten, reed hij in zijn laatste race voor ons op Suzuka niks minder dan 53 kwalificatieronden achter elkaar. Zo goed ís hij. De motivatie moet er wel zijn en die moet hij ook voelen bij de mensen om hem heen, maar geef hem vervolgens een auto en hij gaat er hard mee.

Door zijn teamgenoten (Alex Yoong en Tarso Marques, red.) werd hij niet uitgedaagd, maar hij vocht met een auto die in luttele dagen in elkaar was gezet, maar waarbij hij steeds boven zijn materiaal uitsteeg. Volgens de huidige puntentelling had hij echt een mooi aantal punten kunnen halen, want hij pakte enkele zevende achtste en negende plaatsen. Toen al etaleerde hij zijn talent en ik sluit niet uit dat hij dat nog jaren zal doen. Als er geen sleet op komt, en daar vertoont hij geen enkel spoor van, dan zal hij welk team dan ook resultaten geven, mits hem een goede auto wordt geboden.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst