Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Stoeltje De Vries in gevaar? Red Bull voert druk op

Helmut Marko en Franz Tost kunnen niet tevreden zijn over AlphaTauri na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Yuki Tsunoda werd zestiende en Nyck de Vries kwalificeerde zich als laatste. Het stoeltje van laatstgenoemde komt onder druk te staan.

De Vries Austria VT1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Opnieuw een matige kwalificatie voor het Formule 1-team AlphaTauri. Beide coureurs kwamen niet door Q1, met vooral een deceptie voor Nyck de Vries. Hij klokte de langzaamste tijd in de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix en presteert nog niet naar wens.

Red Bull-adviseur Helmut Marko baalt hard en dat maakt hij duidelijk voor de camera van Viaplay. "Het begin was goed, maar daarna kregen we te maken met track limits en dat soort dingen. Ik had beide coureurs op zijn minst in Q2 verwacht."

Geen van de coureurs kon dat voor elkaar krijgen en dat betekent dat Marko de rijders, vooral De Vries, op scherp zet. "We moeten heel goed gaan kijken wat we hier in de toekomst mee gaan doen."

Tost over een mogelijke vervanger De Vries

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is net als Marko niet tevreden, maar wil nog niet direct praten over een vervanger. Toch zijn de woorden van de teambaas na afloop van de kwalificatie duidelijk: De Vries zal beter moeten presteren, anders zal Red Bull er een keer een punt achter zetten.

Viaplay vroeg aan Tost of er een mogelijke vervanger komt. "Dat moeten we nog afwachten", antwoordt hij. "De coureur heeft alles in eigen handen. Als hij presteert en punten haalt en we zien dat hij een toekomst heeft, dan hebben we het niet over een vervanger. Maar hij moet wel presteren", zegt Tost.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"