© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne: 'Deze race moeten we snel vergeten'

08 okt. 2017 13:09 Rik Alkema 0 reacties
Na twee goede wedstrijden op rij, was de derde niet om over naar huis te schrijven voor Stoffel Vandoorne. De Formule 1 Grand Prix van Japan werd een race om snel te vergeten. Hoewel Vandoorne vanuit een kansrijke positie mocht beginnen, kwam hij een slechte openingsronde niet meer te boven.

Stoffel Vandoorne kan geen punten scoren in Japan

Voorafgaand aan de Grand Prix van Japan was Stoffel Vandoorne nog zeer gelukkig met zijn elfde tijd tijdens de kwalificatie. Door gridstraffen van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen mocht hij als negende beginnen, met nieuwe banden die hij ook nog zelf mocht kiezen.

Maar na een paar honderd meter was die vreugde al weg. Vandoorne kende een slechte start en kwam in het gedrang terecht. Hij werd door Raikkonen naar buiten gedrukt en daardoor verloor de Belg veel plekken.

"De start zelf was redelijk", analyseert Vandoorne de start na afloop tegenover NBC

"Maar daarna was ik op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Kimi kon er niets aan doen, maar mijn race was over. Ik werd buiten de baan gedrukt en lag laatste."

Vandoorne koos daarom voor een andere strategie, maar dat bleek niet goed uit te pakken. Als een van de weinige koos Vandoorne noodgedwongen voor een tweestop strategie, maar punten kwamen niet meer in zicht voor de Belg.

"We hebben twee keer op rij een goede wedstrijd gehad, maar dit was een race om snel te vergeten. Helaas hebben we de lijn niet door kunnen trekken, punten zaten er niet in vandaag", baalt Vandoorne.

"Ik denk dat het goed is dat we even kunnen rusten nu. Dat hebben de jongens verdiend. Daarna gaan we er weer vol voor in Amerika", richt Vandoorne zijn blik op de volgende Grand Prix in Amerika.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen