Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne: 'Deze race moeten we snel vergeten'

Na twee goede wedstrijden op rij, was de derde niet om over naar huis te schrijven voor Stoffel Vandoorne. De Formule 1 Grand Prix van Japan werd een race om snel te vergeten. Hoewel Vandoorne vanuit een kansrijke positie mocht beginnen, kwam hij een slechte openingsronde niet meer te boven.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Japan was Stoffel Vandoorne nog zeer gelukkig met zijn elfde tijd tijdens de kwalificatie. Door gridstraffen van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen mocht hij als negende beginnen, met nieuwe banden die hij ook nog zelf mocht kiezen. Maar na een paar honderd meter was die vreugde al weg. Vandoorne kende een slechte start en kwam in het gedrang terecht. Hij werd door Raikkonen naar buiten gedrukt en daardoor verloor de Belg veel plekken. "De start zelf was redelijk" , analyseert Vandoorne de start na afloop tegenover NBC . "Maar daarna was ik op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Kimi kon er niets aan doen, maar mijn race was over. Ik werd buiten de baan gedrukt en lag laatste."

Vandoorne koos daarom voor een andere strategie, maar dat bleek niet goed uit te pakken. Als een van de weinige koos Vandoorne noodgedwongen voor een tweestop strategie, maar punten kwamen niet meer in zicht voor de Belg. "We hebben twee keer op rij een goede wedstrijd gehad, maar dit was een race om snel te vergeten. Helaas hebben we de lijn niet door kunnen trekken, punten zaten er niet in vandaag" , baalt Vandoorne. "Ik denk dat het goed is dat we even kunnen rusten nu. Dat hebben de jongens verdiend. Daarna gaan we er weer vol voor in Amerika" , richt Vandoorne zijn blik op de volgende Grand Prix in Amerika.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China