© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne had meer tijd nodig om auto te begrijpen door problemen bij Honda

21 aug. 2017 19:11 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel de Grand Prix van België vooral wordt gezien als de 'thuisrace' van Max Verstappen, is het écht de 'thuisrace' van Stoffel Vandoorne. De coureur die onder de Belgische vlag rijdt mag eindelijk in een Formule 1-auto laten zien wat hij in huis heeft op 'zijn' circuit. Vandoorne kijkt er vanzelfsprekend erg naar uit om zijn rondjes te rijden over het prachtige circuit in de Belgische Ardennen, zeker nu hij zijn auto een stuk beter 'begrijpt'.

Stoffel Vandoorne is bekomen van 'moeilijk' eerste halfjaar

"Ik kijk er al zo lang naar uit om op Spa te rijden in een Formule 1-auto!", begint Vandoorne zijn voorbeschouwing op de komende Grand Prix.

Vier weken nadat hij zijn eerste punt van het seizoen binnen sleepte, mag hij het op Spa-Francorchamps weer proberen. Vandoorne is blij dat hij even 'pauze' heeft mogen nemen van het hectische bestaan als Formule 1-coureur. Met de nadruk op 'even', want Vandoorne wil dolgraag weer beginnen.

"De seizoenstart is uitdagend en lastig geweest. Na zo'n drukke eerste seizoenshelft ben je wel toe aan vakantie. Maar ik moet zeggen dat ik heel snel weer aan de bak wilde gaan. Ik heb vooral hard getraind om nog fitter en beter aan de start van de tweede seizoenshelft te verschijnen."

In de eerste seizoenshelft had Vandoorne het lastig in de McLaren en vielen de resultaten tegen. Volgens Vandoorne komt dat door een combinatie van eigen falen en het falen van McLaren-Honda.

"Door de problemen bij Honda heb ik wat meer tijd nodig gehad om te wagen echt te begrijpen. Ik wist niet wat ik nodg had van de wagen. Ik heb er hard aan gewerkt en het resultaat was voor de zomerstop al goed", aldus een positieve Vandoorne.

Nu zit Vandoorne echter in de goede 'flow'. Voor de komende races hoopt hij dan ook vooral op meer punten. "Het ging voor de zomerstop lekker, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Laten we hopen dat we nog meer goede resultaten kunnen boeken in de rest van het seizoen", besluit Vandoorne.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen