© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne: 'Het gaat iedere race beter'

26 jul. 2017 06:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Stoffel Vandoorne maakte vorig jaar als vervanger van Fernando Alonso al zijn debuut in de Formule 1. Hij imponeerde toen direct met een tiende plek tijdens de GP van Bahrein. Dit jaar is het zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 maar staat de Belg nog steeds met lege handen.

Vandoorne verwacht dat hard werken snel beloond wordt met punten

De McLaren coureur geldt als een groot talent maar tot nu toe beleeft hij een zeer wisselvallig seizoen. Grotendeels natuurlijk te wijten aan de problemen met de Honda motor maar ook zijn eigen prestaties zijn erg wisselvallig. 

Dit weekend wordt er gereden op de Hungaroring in Boedapest, een circuit waar Vandoorne goede herinneringen aan heeft. Hij reist dan ook vol vertrouwen af naar Hongarije.

"In de GP2 heb ik in Hongarije gewonnen, het circuit ligt me dus wel goed. De Hungaroring is niet de snelste baan maar de lay-out is erg technisch en het voelt wel snel. Je moet elke ronde echt 100% geconcentreerd zijn. Het circuit heeft veel bochten waardoor je steeds perfect op de ideale lijn moet zitten om het maximale uit je rondje te halen."

Ik merk dat we als team progressie boeken
Stoffel Vandoorne
© McLaren F1

Zijn beste resultaat tot nu toe was een elfde plek tijdens de vorige race op Silverstone. Zelf merkt Vandoorne duidelijk dat hij een stijgende lijn heeft ingezet.

"De afgelopen races waren wat ongelukkig maar ik heb wel het gevoel dat het elke race beter gaat. Samen met mijn engineers werk ik hard aan een betere perfomance waardoor mijn weekenden nu beter verlopen dan aan het begin van het seizoen. Ik merk ook echt dat we als team progressie boeken."

Vandoorne is er dan ook van overtuigd dat het halen van punten niet lang meer op zich laat wachten.

"We moeten geduldig blijven en hard blijven werken. Ik weet zeker dat we dan spoedig de vruchten hiervan plukken."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen