'Stoffel Vandoorne is een toekomstig wereldkampioen'

20 aug. 2017 11:59 Rik Alkema 0 reacties
Stoffel Vandoorne is de eerste Belg sinds Thierry Boutsen die in de Formule 1 rijdt. Hoewel Vandoorne en Boutsen beiden (nog) niet het succes van Jacky Ickx hebben geëvenaard, heeft Vandoorne volgens Boutsen wel de potentie om dat te doen.

Landgenoot Thierry Boutsen gelooft in potentie van Stoffel Vandoorne

De huidige situatie van Stoffel Vandoorne is echter het tegenovergestelde van een wereldkampioenschap. De Belg scoorde in Hongarije voor het eerst een punt en daarmee bereikte hij het hoogtepunt van een verder troosteloos seizoen.

"Als je als liefhebber kijkt naar dit seizoen, dan doet het pijn om McLaren zo te zien sukkelen", begint Boutsen tegenover Formule1.nl"McLaren is een topteam, heeft al een ontelbaar aantal wedstrijden gewonnen en kan nu amper het niveau van een debuterend team bijbenen. Dat is pijnlijk, maar Stoffel moet volhouden", spreekt Boutsen zijn landgenoot moed in.

Volharden is dus het devies. Uiteindelijk zullen de overwinningen vanzelf komen volgens Boutsen. "Je moet elke dag hard werken en blijven volhouden. Op een dag zullen dan vanzelf de overwinningen komen, dat weet ik zeker. Door wat ik heb gezien van Stoffel in de opstapklassen, weet ik zeker dat hij een toekomstig wereldkampioen is."

Boutsen vindt het wel zeer knap dat Vandoorne de Formule 1 heeft weten te halen. Als Belg ben je commercieel gezien namelijk altijd in het nadeel volgens Boutsen.

"Ik heb het zelf aan den lijven ondervonden. Eind 1990 werd ik op straat gezet omdat het team een coureur wilde die de Britse markt kon bespelen. Dat werd Nigel Mansell en dus moest ik vertrekken, terwijl ik beter was dan mijn teamgenoot Ricardo Patrese. Hij was echter commercieel gezien ook interessant, omdat hij een Italiaan was", geeft Boutsen als voorbeeld.

"Als Belg zul je altijd wat meer moeten laten zien", voegt Boutsen daar nog aan toe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen