© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne trots op McLaren na dubbele top tien klassering

16 sep. 2017 19:11 Rik Alkema 0 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore verliep voor McLaren zoals gehoopt. Aangezien het circuit van Singapore de enige kans is waar het team veel punten kan scoren, was het doel om met beide auto's in de top tien te komen. Dat lukte uiteindelijk, tot grote tevredenheid van Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne blij na goede kwalificatie

In de laatste race dat McLaren-Honda ook echt vol mee kan strijden om de punten, was het doel simpel. Met beide auto's in de top tien eindigen, zodat het team veel punten kan verzamelen. Daarmee stelt het dan de negende plek in het kampioenschap veilig en hoopt het stiekem op nog wat meer richting het einde van het seizoen.

Na afloop van de kwalificatie was McLaren-coureur Stoffel Vandoorne dan ook een tevreden man. Hij kwam net iets te kort om voor Fernando Alonso te eindigen, maar met een P9 is hij tevreden.

"Ons doel was beide wagens in de top 10 en dat is gelukt. Vooral in Q1 en Q2 was onze snelheid heel sterk", blikt Vandoorne terug.

"Helaas hebben we niet genoeg vooruitgang geboekt in Q3, maar het is desalniettemin een mooie prestatie van het team om beide auto's in Q3 te hebben. Daar kunnen we trots op zijn."

Tijdens de lange en warme race van morgen zal Vandoorne er alles aan moeten doen om nog hoger te eindigen. Vooral de start is belangrijk, aangezien inhalen lastig is in Singapore.

"Op stratencircuits is de start altijd wat lastiger en meestal is het de enige mogelijkheid om wat plaatsen te winnen. Daar moeten we ons dus op concentreren, hopelijk hebben we morgen een goede start", blikt Vandoorne vooruit.

De start van de Grand Prix van Singapore is om 14:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen