Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne ziet Fernando Alonso niet als mentor

Dit seizoen maakte Stoffel Vandoorne zijn langverwachte debuut in de Formule 1. Vandoorne moest zich als jong talent direct bewijzen tegenover zijn veel meer ervaren teamgenoot Fernando Alonso. Naar eigen zeggen ging dat best aardig en Vandoorne ziet zichzelf dan ook niet als 'leerling' van Alonso.

Vandoorne kende echter wel een valse start van het seizoen, met veel technische problemen. Toen de technische problemen enigszins onder controle waren, ging Vandoorne eindelijk punten scoren. In de onderlinge strijd met Alonso blijft hij echter achter en op pure snelheid lijkt hij het te verliezen van de Spanjaard. Veel mensen zien Alonso dan ook als 'mentor' voor Vandoorne, maar daar wil de Belg niets van weten. "Nee, beslist niet!" , antwoordt Vandoorne resoluut tegenover het Braziliaanse Globo op de vraag of Alonso zijn mentor is in de Formule 1. "Je werkt wel samen omdat je in hetzelfde team zit, maar hij helpt me absoluut niet als mentor" , is Vandoorne stellig.

"Buiten de auto hebben we goede gesprekken en zijn we open naar elkaar, maar hij is zeker niet mijn mentor." Ondanks het feit dat Alonso niet zijn mentor is, leert Vandoorne wel veel van de tweevoudig wereldkampioen. "Fernando is perfect vergelijkingsmateriaal. Hij is op dit moment waarschijnlijk de beste coureur van het veld." Vandoorne is dan ook wel tevreden over zijn prestaties van dit seizoen. "Ondanks het feit dat we niet zo'n goed pakket hebben dit jaar, heb ik hem toch aardig bij kunnen houden" , aldus een tevreden Stoffel Vandoorne.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'