Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Stop met de Formule 1 en Indycar met elkaar te vergelijken'

Haas F1-teambaas Günther Steiner is er helemaal klaar mee dat mensen de Formule 1 met de Amerikaanse Indycar Series blijven vergelijken. Volgens de Italiaan zijn beide raceklassen om verschillende redenen uniek.

"Je vergelijkt het biefstukje dat je eet toch ook niet met vis?" , zo schetst Steiner de in zijn eigen absurde vergelijking tussen de Formule 1 en de Indycar in gesprek met Motorsport-Total.de . De Indycar wordt met name dit seizoen geroemd om de vele inhaalacties op de baan, iets waar het in de Formule 1 op dit moment aan ontbreekt. "Alsof een raceklasse enkel waarde ontleent aan het aantal inhaalacties. De Formule 1 is om andere redenen uniek. De Formule 1 loopt voorop op het gebied van technologische ontwikkelingen en ook zonder die vele inhaalacties zijn twee op de drie races in de Formule 1 uitermate boeiend."

Steiner is van mening dat bij het omvormen van de Formule 1 dan ook niet teveel naar andere klassen gekeken moet worden en dat de sport vooral een eigen koers moet blijven varen: "De Formule 1 moet naar haar eigen zwakheden kijken en die zien te verbeteren. Er komen interessante jaren aan waarin de sport alleen maar beter kan worden, maar daarbij hebben we het voorbeeld van bijvoorbeeld de Indycars, het WRC of het WEC niet nodig."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'