'Stop met de Formule 1 en Indycar met elkaar te vergelijken'

06 jun. 2018 15:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Haas F1-teambaas Günther Steiner is er helemaal klaar mee dat mensen de Formule 1 met de Amerikaanse Indycar Series blijven vergelijken. Volgens de Italiaan zijn beide raceklassen om verschillende redenen uniek.

Haas-teambaas is klaar met vergelijkingen tussen F1 en Indycar

"Je vergelijkt het biefstukje dat je eet toch ook niet met vis?", zo schetst Steiner de in zijn eigen absurde vergelijking tussen de Formule 1 en de Indycar in gesprek met Motorsport-Total.de

De Indycar wordt met name dit seizoen geroemd om de vele inhaalacties op de baan, iets waar het in de Formule 1 op dit moment aan ontbreekt.

"Alsof een raceklasse enkel waarde ontleent aan het aantal inhaalacties. De Formule 1 is om andere redenen uniek. De Formule 1 loopt voorop op het gebied van technologische ontwikkelingen en ook zonder die vele inhaalacties zijn twee op de drie races in de Formule 1 uitermate boeiend."

Steiner is van mening dat bij het omvormen van de Formule 1 dan ook niet teveel naar andere klassen gekeken moet worden en dat de sport vooral een eigen koers moet blijven varen:

"De Formule 1 moet naar haar eigen zwakheden kijken en die zien te verbeteren. Er komen interessante jaren aan waarin de sport alleen maar beter kan worden, maar daarbij hebben we het voorbeeld van bijvoorbeeld de Indycars, het WRC of het WEC niet nodig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen