Stopt Valentino Rossi met MotoGP of niet?

30 jan. 2018 10:00 Ruud Dimmers 0 reacties
MotGP-legende Valentino Rossi heeft een aflopend contract bij het fabrieksteam van Yamaha. Grote vraag is of de Italiaan na drieentwintig seizoenen zijn helm aan de wilgen hangt, of toch nog twee seizoenen langer doorgaat.

Rossi maakt keuze aan begin van het nieuwe

Valentino Rossi is nog altijd de populairste MotoGP-coureur ter wereld. De Italiaan is negenvoudig kampioen en heeft een prachtige rijstijl. Ondanks dat zijn grote successen al jaren achter hem liggen, weet je één ding zeker: Waar Rossi rijdt, daar vindt de actie plaats.

Bij de start van het MotoGP-seizoen bereikt Rossi de leeftijd van 39 jaar. De Italiaan is meer dan een ervaren rot, maar de grote vraag is of hij nog altijd mee kan komen met de jeugd. De concurrentie is tien tot vijftien jaar jonger dan Rossi en leeftijd gaat een keer een rol spelen.

"Ik denk niet dat hij stopt", laat Yamaha-teammanager Massimo Meregalli weten aan Motogp.com. 

"Valentino wil nog wachten met het maken van zijn keuzes. Hij wil zijn vorm testen tijdens de wintertests en waarschijnlijk de eerste races van het nieuwe seizoen."

Coach Luca Cadalora begrijpt de vraag van de fans. Zij willen weten of hun favoriete coureur de komende jaren nog te zien blijft in de MotoGP.

"Het is iets dat iedereen wil weten. Alleen Valentino weet dat op dit moment, maar ik denk dat hij het op korte termijn bekend gaat maken. Het zal Rossi's eigen keuze zijn, maar iedereen hoopt dat hij doorgaat."

Alex Briggs, monteur van Rossi, hoopt dat de Italiaan de komende jaren bij Yamaha blijft.

"Natuurlijk hoop ik dat hij blijft! Anders heb ik geen werk meer", grapt Briggs. "Ik zie geen reden voor hem om niet door te gaan. Wat moet hij anders doen? Mijn verwachting is dat hij na een race of twee zijn beslissing maakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen