© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Strafpunten voor Verstappen, Stroll en Alonso na GP Japan

07 okt. 2018 10:58 René Oudman 6 reacties
De wedstrijdleiding heeft het er weer druk mee gehad na afloop van de Japanse Grand Prix: liefst drie coureurs hebben strafpunten op hun licentie bijgekregen. Lance Stroll kreeg twee 'penalty points', Max Verstappen en Fernando Alonso hebben beiden eentje ontvangen.

Verstappen krijgt de strafpunten naar aanleiding van het akkefietje met Kimi Raikkonen in de openingsfase van de race op Suzuka. De Nederlander verremde zich voor de laatste chicane toen de Finse Ferrari-coureur een inhaalpoging wilde wagen. Bij het terugsturen op de baan hinderde Verstappen Raikkonen, zo oordeelde de wedstrijdleiding.

Voor dat incident kreeg Verstappen al vijf strafseconden aan de broek, nu is er dus tevens een licentiepunt toegevoegd aan zijn totaal. Zodoende heeft de 21-jarige Nederlander nu acht strafpunten, wat betekent dat hij vier strafpunten is verwijderd van een race schorsing. Eén van die acht strafpunten verdwijnt overigens over vijftien dagen: het is dan precies een jaar geleden dat hij het strafpunt in kwestie, uitgedeeld in de Amerikaanse GP van 2017, ontving.

Stroll heeft twee strafpunten gekregen voor het buiten de baan dwingen van Alonso, de Spanjaard kreeg één strafpunt voor het afsnijden van het circuit en het daardoor winnen van een positie. Alonso komt voor één dag op een totaal van twee strafpunten te staan, het ene punt dat hij voor deze race had vervalt morgen namelijk. Strolls totaal stijgt naar zes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen