Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stralend weer draagt niet bij aan spektakel GP Azerbeidzjan

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de weersverwachting voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Er is prachtig raceweer voorspeld.

De krappe straatjes van het stratencircuit in Bakoe liggen er dit raceweekend droog bij. Geen glijpartijen door de regen dus bij het betere bochtenwerk in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het is heerlijk weer met flinke zonnige perioden, stapelwolken en temperaturen rond 20 graden. Een matige zuidenwind blaast frisse lucht vanaf de Kaspische Zee het land op. Tijdens de finale race op zondag schijnt de zon volop. Er ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken, maar het blijft de hele race droog. Met 19 à 20 graden is het voor toeschouwers heerlijk weer om naar de wedstrijd te kijken. Voor de race zelf speelt het weer geen rol van betekenis.

Op vrijdag en zaterdag is het tijdens de vrije trainingen ideaal weer voor de coureurs om zich op de race voor te bereiden. De zon staat te blaken aan de hemel en slechts enkele stapelwolken dempen soms het zonlicht. Ook op deze dagen is het een graad of 20 in Bakoe en waait er een matige zuidenwind vanaf de Kaspische Zee. Ook tijdens de kwalificatie op zaterdag tussen 15:00 en 16:00 uur onze tijd is het perfect raceweer. Met een weercijfer 9 kan de kwalificatie niet meer stuk!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"