Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Stratencircuit GP Vietnam krijgt extra bocht na aanvraag FIA en F1

Net als Circuit Zandvoort is de organisatie van de Grand Prix van Vietnam druk bezig met voorbereidingen voor zijn Formule 1-race van 2020. De organisatie heeft bekendgemaakt dat het stratencircuit uit veiligheidsoverwegingen een extra bocht zal krijgen.

De organisatie van de Grand Prix van Vietnam, samen met de Nederlandse Grand Prix één van twee nieuwe circuits op de Formule 1-kalender van 2020, heeft tijdens de voorbereidingen besloten een extra bocht toe te voegen aan de 5,5 kilometer lange baan. Dit in een poging om de veiligheid verder te verbeteren.

Hiermee groeit het totaal aantal bochten van het stratencircuit van Hanoi van tweeëntwintig naar drieëntwintig stuks. De verandering valt in de laatste sector van het circuit, tussen de oorspronkelijke eenentwintigste en tweeëntwintigste bocht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ronde afgesloten zou worden met een combinatie van twee linker bochten, maar daar wordt voor de Grand Prix een knik naar rechts tussenin geplaatst.

Hieronder is de oude lay-out te zien.

			© Vietnam Grand Prix
	© Vietnam Grand Prix

In een reactie aan Autosport vertelt de CEO van de Vietnam Grand Prix Corporation, Le Ngoc Chi, dat de aanpassing is gedaan op aanvraag van de FIA en de Formule 1. "We hebben een kleine aanpassing gedaan bij wat nu bochten twee- en drieëntwintig zijn. Omdat het een stratencircuit is, moet je het aanpassen op de geografische omstandigheden van de omgeving. Alles moet aan de criteria van de FIA en de Formule 1 voldoen", legt Chi uit.

De Grand Prix van Vietnam wordt net als de race op Zandvoort gehouden in de openingsfase van het seizoen. De wedstrijd op het stratencircuit staat op de kalender voor het weekend van 5 april.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties