Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stratencircuit Vietnam moet in recordtempo worden gerealiseerd

De allereerste Grand Prix van Vietnam zal in april 2020 plaatsvinden. Dat klinkt misschien ver weg, maar in realiteit is dat al over vijftien maanden. Hermann Tilke, de huisarchitect van de Formule 1, weet dat hij en zijn ontwerpteam niet bijster veel tijd hebben om de nieuwe baan te realiseren.

In de straten van hoofdstad Hanoi wordt een circuit dat vijf en een halve kilometer lang is, uitgezet. De baan heeft een van de langste rechte stukken van de F1-kalender (1,6 kilometer) en doet op een aantal vlakken denken aan andere circuits. Zo zijn vergelijkingen met de Nürburgring, Suzuka en het Circuit Monte-Carlo snel gemaakt.

"We hebben een jaar om alles klaar te zetten, dat is vrij ambitieus", laat Tilke, die normaliter speelruimte van zeker twee jaar heeft, aan Auto, Motor und Sport weten. "Echter, het is niet de eerste keer dat we met een krap tijdschema werken. Voor de eerste Grand Prix van Bahrein hadden we veertien maanden de tijd." “Men denkt misschien dat het makkelijker is om een paar straten af te zetten, er hoeft immers geen asfalt te worden gelegd. Maar makkelijk is het zeker niet. We moeten met veel meer details rekening houden dan dat het geval zou zijn bij een nieuw aan te leggen permanent circuit. Uiteindelijk zijn we ongeveer net zoveel tijd kwijt", rekent Tilke hardop. Het Hanoi Street Circuit moet een pareltje worden. "Het wordt geen eenvoudig circuit", meent de ontwerper, die een belangrijk speerpunt aanhaalt. "Als een coureur de pitstraat opzoekt, zal hij een aantal bochten overslaan. Dit was een wens van de Formule 1-bazen die wij hebben gehonoreerd. Ze willen meer pitstops mogelijk maken, zodat teams kunnen spelen op strategisch vlak."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi