© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Stress had invloed op resultaten Ricciardo in 2018

05 dec. 2018 14:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo worstelde in 2018 lange tijd met de beslissing omtrent zijn toekomst. In augustus hakte hij de knoop door en koos voor Renault. De stress rondom zijn keuze zorgde voor de nodige slapeloze nachten.

Daniel Ricciardo verkeerde in bloedvorm aan het begin van het 2018-seizoen, maar kon na zijn winst in Monaco niet meer imponeren. Los van zijn technische problemen, werd hij vaak overklast door Max Verstappen.

Hoewel Ricciardo niet direct de oorzaak wil zoeken bij keuzestress omtrent zijn toekomst, erkent hij dat dit uiteindelijk wel meespeelde in zijn performance. "Ik denk dat het wel effect heeft gehad dat ik, buiten de raceweekenden om, geen acht maar soms maar zes uur sliep omdat ik nog aan het piekeren was. Dat ging op termijn wel doorwerken", verklaart de Australiër aan ESPN.

Op het circuit kon hij zich afsluiten voor zijn gedachten, maar buiten de baan was hij bezig met zijn toekomst. Zo sprak hij onder andere met Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren en Renault over een contract.

"Wel denk ik dat ik sterker ben en dat ik mijn gedachten eenmaal in de auto uit kon schakelen, maar mogelijk heeft me dat toch wat gekost zonder dat ik er zelf erg in had."

"Er zijn zeker nachten geweest waarin ik de slaap niet kon vatten omdat ik veel aan mijn hoofd had. Dat bouwt dan op en ik was daardoor niet altijd zo scherp als voorheen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen