Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Strijdende Loeb veegt vloer aan met teamgenoot Al-Attiyah: "Reed alleen voor zichzelf"

Sebastien Loeb is nog volop in de race om de eindzege in de Dakar Rally te grijpen. Zijn tegenstander is Carlos Sainz, die op hulp kan rekenen van zijn teamgenoten bij Audi. Loeb heeft dat voorrecht niet na de uitvalbeurt van teamgenoot en titelverdediger Nasser Al-Attiyah en vindt dat maar niks.

Loeb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Dakar Rally zou op een deceptie uitdraaien voor titelverdediger Nasser Al-Attiyah. De Qatarees was de nieuwe teamgenoot van Sebastien Loeb, maar kon een eindzege al snel vergeten door betrouwbaarheidsproblemen. De afgelopen dagen kampte Al-Attiyah ook nog eens met motorproblemen, waarop hij besloot om de handdoek in de ring te gooien.

Al-Attiyah zei daar zelf het volgende over. "Sorry, ik wil niet meer in deze auto stappen. Ik heb besloten om dankjewel te zeggen en naar huis te gaan vanavond. Ik heb dit jaar wat geleerd in de Dakar Rally, ook voor mijn leven. Het gaat nooit meer opnieuw gebeuren."

En dat is nu net tegen het zere been van Loeb. De Fransman strijdt nog om de eindzege met Carlos Sainz en kan nu niet op de hulp van zijn teamgenoot rekenen. Loeb heeft harde woorden in petto.

"Nasser heeft gedaan wat hij wilde", vertelt Loeb tegen Motorsport.com. "Natuurlijk was er een moment waarop hij besloot om niet meer mee te rijden, hij verloor door alle problemen zijn motivatie. Het is zijn keuze. Hij reed zijn eigen rally, hij was helemaal niet bezig met het helpen van mij. Het was fijn geweest om een auto in de buurt te hebben. We gaan zien wat we kunnen doen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen