Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Strijdlustige Norris jaagt op Verstappen: "Het wordt gewoon een gevecht"

Tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Nederland wist Lando Norris thuisfavoriet Max Verstappen achter zich te houden in de tijdenlijst.

De zomerstop zit er weer op en dat betekent dat het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort voor de oranje gekleurde Dutch GP. De coureurs kwamen uitgerust terug van vakantie en mochten op vrijdag gelijk weer aan de bak. Tijdens de eerste vrije training wist niemand Max Verstappen sneller af te zijn, maar de tweede vrije training kwam de McLaren van Lando Norris opeens om de hoek kijken. Nadat Norris de eerste tijd reed tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Nederland, ontstond er vertrouwen bij de Brit. "Het is fijn om terug te zijn, goed om weer in de auto te zitten. Een beetje roestig, moet ik zeggen, maar een paar rondjes en je zit er weer in", zo liet hij na afloop van de eerste twee vrije trainingen weten.

"Gewoon geen fouten maken"

De eerste vrije training vielen de twee McLaren-coureurs nog niet op in de tijdenlijst, maar dat had een goede reden. "Een goede dag voor ons. We hebben een behoorlijk deel van VT1 opgeofferd om veel aerodynamische tests te doen, dus we liepen een beetje achter met het leren en het testen van dingen, maar het waren waardevolle dingen voor de toekomst. Als je kijkt naar vrijdag, dan denk ik dat het bemoedigend is en daardoor kijken we uit naar zaterdag." Net als Sergio Perez, valt het ook bij Norris op dat het veld dicht op elkaar zit. Toch voerde hij het veld in VT2 aan. Hij denkt na het 'verslaan' van Verstappen op vrijdag dan ook dat hij zich in het gevecht om de pole kan gaan mengen: "100 procent. Het zit dicht bij elkaar. Ik denk dat het zaterdag heel spannend wordt. Het is een kort circuit, één minuut twaalf, elf, waarschijnlijk één minuut tien of zoiets." Een uitdaging dus voor het team van McLaren. "Het zal erg krap worden tussen veel mensen. Je hebt de Williams daar, de Alpines daar, de AlphaTauri's, dus het wordt gewoon een gevecht, veel mensen vechten voor de toppositie. Als je het goed doet, kun je naar een goede plek in Q3 gaan, doe je het minder dan juist niet. Het zal pittig worden. We kunnen daar blijven, gewoon geen fouten maken", concludeert Norris.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel