Stroll baalt van seizoen bij Williams: “We hebben overleefd, meer niet”

08 nov. 2018 17:20 René Oudman 1 reacties
Zijn debuutseizoen in de Formule 1 luisterde Lance Stroll op met meerdere puntenfinishes en bovendien een podiumplaats in Baku, maar het tweede jaar in de koningsklasse is één grote teleurstelling. Zes schamele puntjes staan achter de naam van de Canadees, die de achttiende plaats in het WK bezet.

Het wil totaal niet vlotten bij het team van Williams. Strolls teammaat Sergey Sirotkin, die zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 bijna heeft afgewerkt, komt er eveneens niet aan te pas. De Rus scoorde precies één puntje. Door het gecombineerde, bedroevend lage aantal van zeven punten staat Williams allerlaatste.

“Het is erg uitdagend geweest”, verzucht Stroll tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Brazilië. “De wagen presteerde niet, dit jaar. We hebben moeten overleven in plaats van strijden met de andere teams. Vaak zijn we niet verder gekomen dan het eerste kwalificatiesegment en als ik dan wat plaatsen goed wist te maken door goed te starten, viel ik naar mate de race vorderde weer terug naar achteren. We hebben nooit initiatief kunnen nemen.”

Stroll meent dat de fouten bij Williams zelf liggen. “Een tegenstander als Sauber, waar we aan het begin van het jaar mee konden vechten, rijdt nu mijlenver voor ons uit. Zij hebben ontzettend grote stappen gezet in vergelijk met ons. Dit is een overlevingsjaar, maar gelukkig heb ik mezelf wel weten te ontwikkelen als rijder. Mijn tweede seizoen in de F1 betekent meer ervaring op het hoogste niveau en nog meer informatie die ik kan verwerken. Dit soort jaren horen er ook bij.”

De 20-jarige Stroll verkast waarschijnlijk richting Force India, het team waarvan een consortium onder leiding van zijn vader Lawrence afgelopen zomer eigenaar van is geworden. De bevestiging laat lang op zich wachten en ook in de persconferentie wilde Stroll er met geen woord over reppen, maar niets lijkt de transfer voor het seizoen 2019 in de weg te kunnen staan. Bovendien heeft Williams in de persoon van F2-kampioenschapsleider George Russell al een vervanger voor Stroll aangetrokken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen