Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll: "Ben beter geworden in 2018, maar niemand zag het"

Waar Lance Stroll in zijn debuutjaar 2017 nog wel eens krantenkoppen wist te scoren, daar reed de Canadees in het afgelopen jaar hopeloos achter de meut aan. Zijn Williams FW41 was gewoonweg niet snel genoeg om zich te kunnen mengen in de strijd om de plaatsen achter de top-drie-teams. Stroll beweert zelf een betere rijder te zijn geworden, maar meent dat niemand het heeft kunnen zien omdat zijn wagen zo slecht was.

Slechts zes punten werden er gescoord door de inmiddels 20-jarige Canadees. In 2017 wist Stroll nog tot een score van veertig WK-punten te komen, waardoor hij er slechts drie minder dan zijn zeer ervaren toenmalige teammaat Felipe Massa noteerde. Het hoogtepunt van Strolls debuutjaar was absoluut de podiumplaats die hij behaalde in de straten van Azerbeidzjan.

"Het is niet eerlijk om het jaar te beoordelen, want we zijn constant bezig geweest brandjes te blussen", blikt Stroll terug op 2018. "Er werden amper punten gescoord, maar de momenten waarop we dat deden gaan de boeken in als hoogtepunten omdat snellere wagens werden verslagen. Dat geldt ook voor kwalificatieopstekers, zoals in Monza, toen ik me bij de beste tien wist te rijden. Dit waren prachtresultaten, puur omdat de wagen gewoonweg niet goed genoeg was." Over zijn eigen kunnen is Stroll tevreden. "Ik geloof dat ik een completere rijder ben dan dat ik een jaar geleden was. Mensen hebben het echter niet kunnen zien omdat ik niet over een topwagen beschikte. Dat is logisch, dat hoort bij de sport, zo gaat het soms en als rijder kan je niets meer en niets minder dan het accepteren." "Ervaring maakt het grootste verschil. Ik heb zoveel meer kunnen leren in het tweede Formule 1-seizoen van mijn carrière. Ik weet nu veel meer van de sport in het algemeen, van de banden, de manier van racen, kwalificeren. Je leert het meeste door gewoon in de wagen te zitten. Ik ben net 20 jaar oud geworden en geloof er heilig in dat ik nog lang niet alles uit mijn potentie heb gehaald. In deze winter ga ik daarom reflecteren en werken aan mijn zwakten." In 2019 zal Stroll zijn kunsten vertonen voor de stal waarvan zijn vader Lawrence eigenaar is, het voormalige Force India. Aldaar wordt de Canadees teamgenoot van de ervaren Sergio Pérez.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami