Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lance Stroll

Stroll deinst voor niemand terug: "Ik wil de beste teamgenoot"

Lance Stroll zegt voor niemand terug te deinzen in de Formule 1, want, zo redeneert hij, op dit niveau moet je iedereen willen verslaan. Het liefst rijdt hij dan ook tegen de sterkst mogelijke teamgenoot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Lance Stroll is dit seizoen de teamgenoot van Sergio Perez. Hij is tevreden met de Mexicaan als zijn stalgenoot, onder andere omdat de twee in harmonie met elkaar samenwerken. Toch vindt hij dat niet per se het belangrijkst. Op de vraag van RacingNews365 of hij liever een competitieve teamgenoot heeft dan een teamgenoot waarmee de lieve vrede wordt bewaard, antwoordt hij met een volmondig 'ja'.

"Natuurlijk wil je binnen het team geen gezeik hebben met je teamgenoot en natuurlijk is wederzijds respect belangrijk, maar ik heb het liefst een hele snelle teamgenoot. Als je daar als coureur niet net zo over denkt als ik, ben je niet voldoende competitief ingesteld. We rijden nota bene in de koningsklasse van de Formule 1, dan moet je aanvaarden dat je je meet met de beste coureurs van de wereld."

Om die reden is Stroll het ook niet eens met de veel gehoorde stelling dat je teamgenoot de eerste coureur is die je wilt verslaan: "Nee, uiteindelijk wil je iederéén verslaan. Ik wil zelf altijd zoveel mogelijk uit de auto halen om zo ver mogelijk naar voren te eindigen, waarbij ik moet accepteren dat op dit niveau mijn teamgenoot soms sneller is. Hij is echter niet de enige coureur waar ik naar kijk, uiteindelijk wil ik alle negentien mijn tegenstanders kloppen."

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP België 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Belgische Grand Prix van 2019, de thuisrace van Max Verstappen.

9 reacties