© Williams

Nieuwsoverzicht

Stroll: 'Gedwongen vertrek Ocon bij Force India zou niet fair zijn'

28 aug. 2018 18:30 Jan van der Burgt 3 reacties
"Mocht Esteban Ocon bij Force India plaats moeten maken, dan zou dat niet eerlijk zijn naar Esteban Ocon toe." Was getekend, Lance Stroll.

Het is eigenlijk niet de vraag of Lance Stroll naar Force India gaat, maar vooral wanneer. Kind van de rekening zou Esteban Ocon zijn. Stroll is de eerste om te erkennen dat dat laatste niet geheel fair zou zijn.

De vader van Lance Stroll kocht met een Canadees consortium Force India, dus het is een kwestie van tijd voordat de komst van Stroll jr. naar dat team wordt aangekondigd. Vooralsnog houdt Lance zich echter van de domme door elke zin met 'als' te beginnen:

"Als mijn vader mij meeneemt naar Force India, dan is dat erg lullig voor Esteban. Dat snap ik ook, maar dat is dan aan mijn vader", aldus Stroll in gesprek met The Telegraph.

"Zo gaat het er in topsport weleens aan toe. De beste voetballers spelen ook niet altijd voor de beste clubs, en soms krijgen minder getalenteerde spelers dik betaald bij topclubs."

"In de Formule 1 is het niet anders. De beste rijders horen in de beste auto's te zitten, maar dat is lang niet altijd het geval. Het mag niet zo zijn dat iemand met meer geld iemand met meer talent uit een stoeltje knikkert."

Overigens bedoelt Stroll niet te zeggen dat hij tot de categorie betalende rijders zonder talent hoort: "Als Esteban zou moeten vertrekken zou dat niet fair zijn, maar ik verdien evengoed meer credits voor de prestaties die ik lever. Dat wilde ik toch maar even gezegd hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen