Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll is zich van geen kwaad bewust na incident met Ricciardo

De actie van Lance Stroll tijdens de eerste safety car herstart was voer voor discussie. Daniel Ricciardo was zwaar geïrriteerd over de actie van Stroll, terwijl de Canadees zich juist van geen kwaad bewust was.

Stroll China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is iets wat we niet vaak zien in de Formule 1, een crash tijdens de safety car. Lance Stroll reedt tegen de achterkant van Daniel Ricciardo en kreeg daar een tien seconden tijdstraf voor en twee strafpunten op zijn licentie. Daniel Ricciardo was na afloop woendend op Stroll, terwijl de Canadees zich juist van geen kwaad bewust is.

"Harmonica-effect. Als iemand vooraan remt, ik weet niet wie, maar dan remt iedereen", verklaart Stroll over het moment met Ricciardo, tegenover onder meer RacingNews365. "De auto's voor mij gaan ineens van 60 (mile per uur red.) naar 0, dus ja, beetje stom als je er over nadenkt."

De wedstrijdleiding had niet heel lang nodig om een oordeel te geven over de situatie. Stroll kreeg een tijdstraf van tien seconden, die Aston Martin al inloste tijdens een pitstop. De Canadees liet over de boordradio al weten de straf 'een grap' te vinden. Daar staat Stroll nog altijd achter: "Ik denk dat ik die straf alleen maar krijg, omdat ik hem raak. Maar iemand trapt op de rem en veroorzaakt een harmonica-effect."

Ricciardo woedend op Stroll

"Het was niet alsof het een normale situatie was en ik hem gewoon van achteren raak, er was een harmonica-effect. Ik had graag gezien dat de stewards dat mee zouden nemen in hun oordeel", aldus Stroll.

Na afloop was Daniel Ricciardo woedend op de Canadees. Vooral de reactie van Stroll over de boordradio na het incident en na het ontvangen van de straf, kon op weinig sympathie rekenen van Ricciardo. Wanneer Stroll met de woorden van de Australiër wordt geconfronteerd, reageert de Aston Martin-coureur als volgend: "Ik geef hem niet de schuld van dit alles. Het ligt aan iedereen. Ze trappen allemaal op de rem en hij zat toevallig voor mij. Het was zoals ik al zei een harmonica-effect."

Bekijk hieronder het incident tussen Ricciardo en Stroll!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"