Stroll komt tijdens bandentest in actie voor Force India

25 nov. 2018 17:20 René Oudman 0 reacties
Eindelijk is er voorzichtig witte rook bij het team van Force India, een van de twee overgebleven teams die haar rijdersduo voor 2019 nog niet bekend heeft gemaakt. Lance Stroll, de rijder waarvan verwacht wordt dat hij volgend seizoen naast Sergio Pérez plaats mag nemen, stapt deze week in de wagen van het team.

De 20-jarige Canadees bestuurt de VJM11 tijdens de bandentest van Pirelli, die op dinsdag en woensdag wordt gehouden op het Yas Marina Circuit. Een officiële aankondiging waarin wordt vermeld dat Stroll volgend seizoen Force India-coureur is, wordt snel verwacht.

Een consortium onder leiding van de vader van Stroll kocht het in financieel noodweer verkerende Force India tijdens de zomerstop op. Gauw werd duidelijk dat Stroll senior zijn zoon bij het team waarvan hij eigenaar is, onder wilde brengen. Contractuele perikelen weerhielden het duo echter van een samenwerking bij de roze brigade.

Pérez mag dinsdagochtend aftrappen in Abu Dhabi, waar de Pirelli-compounds die de rubberleverancier in 2019 aanbiedt, aan de tand worden gevoeld. Stroll neemt het stuurtje in de middag over, om de gehele woensdag voor zijn rekening te nemen.

Naast Force India is Toro Rosso het tweede team dat nog niet beide rijders heeft bevestigd voor het Formule 1-seizoen van 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen