Stroll kon Williams vanwege contractuele redenen niet voortijdig verlaten

20 okt. 2018 21:45 René Oudman 0 reacties
Nadat zijn vader, Lawrence Stroll, afgelopen zomer aan het hoofd stond van een consortium dat Force India overnam, leek de weg vrij voor Lance Stroll om te verkassen naar die renstal. Contractuele redenen hebben hem echter bij Williams gehouden, waar de jonge Canadees tot het einde van het seizoen zal moeten blijven.

Het leek zo klaar als een klontje. Vader koopt team, zoon stapt in. Doordat Stroll echter een waterdicht contract heeft bij Williams omtrent het Formule 1-seizoen 2018 en Esteban Ocon ook niet zomaar weg kon bij Force India, moet de 19-jarige nog even wachten.

"Er wordt behoorlijk veel politiek bedreven achter de schermen", liet Stroll in gesprek met Le Journal de Montreal weten. "Het is heel erg lastig om gedurende een seizoen een contract te verscheuren. Het was verleidelijk om over te stappen naar Force India, maar uiteindelijk is het beter om mijn tijd hier uit te zitten."

Officieel is het nog niet bekend wie naast Sergio Pérez mag aanschuiven bij Force India in 2019, maar Stroll maakt er zelf al geen geheim meer van. "We gaan een hoofdstuk afsluiten", verwijst de Canadees, die op de maandag na de Mexicaanse GP zijn 20ste verjaardag viert naar het einde van zijn dienstverband bij Williams. "Ik zie er naar uit om een nieuw verhaal te schrijven", duidt hij op zijn Force India.

Williams heeft al ingespeeld op het vertrek van Stroll. In de persoon van Formule 2-kampioenschapsleider George Russell is er een nieuwe rijder aangesteld voor het seizoen 2019. Wie de Brit komt vergezellen is nog onduidelijk: de strijd om het tweede zitje lijkt tussen Ocon, Robert Kubica en huidig rijder Sergey Sirotkin te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen