Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll krijgt gridstraf voor wisselen versnellingsbak

Lance Stroll beleefde weinig plezier aan zijn optreden tijdens de derde vrije training voor de Formule 1 race in Brazilië. Al vrij vroeg in de sessie viel de Canadees stil met een versnellingsbakprobleem en zat zijn sessie erop.

Over de boordradio liet Stroll al direct weten dat hij geen vermogen meer had en dat hij een probleem had met zijn versnellingsbak. Hierop werd de Virtuele Safety Car ingezet zodat de auto van Stroll weggesleept kon worden. Stroll wandelde daarna terug naar zijn team en was dan ook de enige coureur die in de derde training geen tijd liet noteren. Inmiddels heeft Williams F1 laten weten dat de versnellingsbak van Stroll is vervangen. Dat levert de jonge Canadees een gridstraf van vijf plaatsen op. Ook de motor is vervangen maar deze komt uit de bestaande pool van onderdelen waardoor Stroll een hogere gridstraf bespaard blijft. Naast Stroll hebben ook Ricciardo, Hartley en Gasly een gridstraf ontvangen.

929359313084264451

Following Lance's issue during #FP3 , it has resulted in him needing an engine and gearbox change. The team is working hard to get him out for this afternoon's qualifying session #BrazilGP 🇧🇷 — WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) 11 november 2017

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden