Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lance Stroll

Stroll legt oorzaak crash met Norris in het midden: "Ik had geen andere optie"

Lance Stroll en Racing Point kenden een lastig weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De coureur wist wederom niet verder te komen dan Q1 en in de race ging het ook niet van een leien dakje.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

In ronde 46 van de 66 ging het mis voor Lance Stroll, die op dat moment al redelijk ver in het achterveld reed. Lando Norris probeerde Stroll langs de buitenkant in te halen in bocht één. De Racing Point-coureur stuurde vervolgens in voor bocht twee, maar liet weinig ruimte voor Norris, wiens bolide nog aan de binnenkant zat. Voor beide coureurs zat de race erop na het incident.

"Ik moet de herhaling nog bekijken, maar er was weinig ruimte. Ik moest de bocht halen en er was weinig dat ik kon doen. Ik remde diep in voor de eerste bocht en moest toen naar links voor de tweede bocht. Helaas was er niet genoeg ruimte voor twee auto's", blikt Stroll terug in gesprek met onder andere RacingNews365.

Volgens Stroll was het sowieso een abominabel weekend voor Racing Point. "Het was een lastige dag en een heel lastig weekend. Dit is simpelweg niet ons circuit. Het hele weekend misten we de snelheid om mee te kunnen doen in het middenveld."

Stroll houdt de moed erin en hoopt in Monaco beter voor de dag te komen: "We moeten gewoon verder gaan en de focus verleggen op Monaco, waar we hopelijk een stuk beter voor de dag kunnen komen. Historisch gezien ligt die baan ons in ieder geval beter."

1 reactie

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes