Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll rijdt dijk van een inhaalrace, maar: "Hoef niet ieder weekend te dansen"

Lance Stroll reed een sterke inhaalrace in Las Vegas en zou uiteindelijk als vijfde over de streep komen. De Aston Martin-coureur blijft er rustig onder, maar is wel blij.

Stroll Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Lance Stroll op zaterdag nog een knullige overtreding beging door te hard te rijden onder een gele vlag in de derde vrije training, was de race op zondag heel sterk te noemen. De Canadees kreeg een gridstraf van vijf plaatsen, maar reed vanaf de negentiende plaats stoïcijns naar voren. Stroll beschikte over een goede snelheid en kwam als vijfde over de streep. De coureur wijst tegenover onder andere RacingNews365 de beslissende factor aan.

"De eerste ronde was heel goed, want ik pakte tien posities", vertelt Stroll. "De safety car halverwege was niet echt beslissend. Veel coureurs maakten toen een pitstop. Ik denk dat we de gehele race het initiatief in handen hadden en veel konden aanvallen. Bovendien was de auto heel snel, wat ons seizoen wel een beetje samenvat. Het gaat beter op zondag dan op zaterdag en dat was in deze race opnieuw het geval."

Stroll vindt de Grand Prix van Las Vegas iets toevoegen aan de sport, maar hoeft niet iedere keer een evenement als dit. "Het is goed voor de Formule 1 als we soms races hebben met een grote show eromheen. Het wordt goed bekeken en draagt bij aan het verbeteren van de business. Persoonlijk hoef ik niet ieder weekend te dansen op muziek van Tiësto, maar af en toe is het wel leuk."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap