Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Stroll rolt rode loper uit voor Newey: "Zou f*cking awesome zijn!"

Adrian Newey verlaat Red Bull begin 2025 en er gaan geruchten dat de beroemde ontwerper zou kunnen overstappen naar het Formule 1-team van Aston Martin. Lance Stroll staat al te springen om de komst van de topontwerper.

Newey Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey verlaat Red Bull begin 2025 en wordt in verband gebracht met een overstap naar verschillende F1-teams. Onder andere Mercedes en McLaren worden genoemd, maar de grootste kanshebbers lijken toch echt Aston Martin en Ferrari. Vooral dat eerste team lijkt steeds meer en meer op de handtekening van de topontwerper te azen. De Brit wordt beschouwd als een van de grootste ontwerpers in de geschiedenis van de F1 en won 25 titels tijdens zijn loopbaan in de sport.

Lance Stroll, waarvan de contractverlenging bij het in Silverstone gevestigde team onlangs werd bevestigd, kan dan ook niet wachten om samen te werken met Newey en rolt nadrukkelijk de rode loper uit. "Dat zou echt f*cking awesome zijn", aldus een opgewekte Stroll tegenover de media waaronder RacingNews365. "Hij is de GOAT (grootste aller tijden) en hij heeft meer kampioenschappen dan wie dan ook in deze paddock."

"Hij is iemand die iedereen graag in zijn teamkleuren zou willen hebben. Ik denk niet dat iemand nee zou zeggen tegen Adrian, dat is zeker", aldus Stroll.

Niet verrassend

Newey maakt al bijna 20 jaar deel uit van het F1-team van Red Bull en heeft een sleutelrol gespeeld in de meerder kampioenschappen die het team uit Milton Keynes heeft gewonnen. Aston Martin heeft een moeilijke start van de huidige campagne gekend en staat vijfde in de constructeursstand na de eerste 10 races.

Op de vraag of Stroll verrast zou zijn als Newey voor Aston Martin zou kiezen, antwoordde hij gedecideerd: "Nee. Er wordt een gloednieuwe windtunnel gebouwd en we hebben een prachtige campus. We beschikken over alle middelen die een team nodig heeft om echt competitief te zijn en ik denk dat het voor iedereen in de F1 aantrekkelijk is om er deel van uit te maken."

"Ik denk niet dat we veel missen, zeker niet op het gebied van faciliteiten. Het is een kwestie van tijd, we groeien als team. Met deze regelgeving zullen we realistisch gezien geen races winnen, omdat we achterliggen en het lastig is om die achterstand in te halen. Maar, het is een nieuwe uitdaging in 2026, voor iedereen een blanco vel papier. Ik denk dat het voor ons een enorme kans is", zo sluit Stroll af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership