Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lance Stroll

Stroll uitermate trots op puntenfinish voor eigen fans

Lance Stroll zag zijn zaterdag in Canada volledig in de soep lopen, maar de Racing Point-coureur wist op zondag tijdens de race met een nette negende plek alsnog de enige punten voor zijn team in de wacht te slepen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

De bijna driejarige Formule 1-carrière van Lance Stroll is er tot dusver eentje van pieken en dalen. Het dal waarin hij zaterdag verkeerde was dit keer niet eentje door eigen toedoen: tijdens de derde trainingssessie plofte zijn Mercedes-motor, waardoor hij de daaropvolgende kwalificatie moest aanvangen met een oude specificatie van de motor.

Zo stond de Canadees al voor aanvang van Q1 op achterstand, in de steek gelaten door zijn materiaal. Tijdens de race wist hij het geluk echter naar zijn hand te zetten, door vanaf een achttiende plek als negende te finishen - nota bene tijdens zijn thuisrace.

"De auto presteerde erg goed vandaag en het is geweldig om punten te scoren in Montreal. De weg richting de race was nogal moeizaam, doordat de motor de dag van te voren stuk ging en we aan vermogen in moesten leveren door een oude specificatie motor te monteren", aldus Stroll.

"We zijn blijven pushen en hebben zo punten gepakt. Mijn start was goed, waardoor ik een paar plekken wist te winnen, en onze strategie pakte goed uit. Na de pitstop waren de auto en ik in goede vorm en konden we Carlos Sainz inhalen voor de negende plek. Het was echt een leuke race, ik heb al mijn emoties op tafel gegooid en van elke minuut genoten. De steun van het publiek was ook geweldig, deze race ga ik me nog lang herinneren", besluit de Racing Point-coureur.

0 reacties