Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll vervangt zieke Felipe Massa tijdens F1 test in Hongarije

Tijdens het raceweekend in Hongarije moest Felipe Massa zich vanwege ziekte terugtrekken. De Braziliaan voelde zich na afloop van de vrijdagtrainingen al niet lekker. Controle in het ziekenhuis wees op niks bijzonders maar tijdens de derde vrije training bleek Massa toch niet fit genoeg te zijn voor de race.

Williams deed toen in allerijl een beroep op reserverijder Paul di Resta. Ondanks dat hij sinds 2013 niet meer een Formule 1 race had gereden, deed hij het bepaald niet slecht. In de kwalificatie gaf hij slechts acht tienden toe op de tijd van zijn teamgenoot Lance Stroll. Inmiddels heeft het team van Williams F1 bekend gemaakt dat Felipe Massa ook tijdens de testwerkzaamheden in Hongarije niet in actie komt. De Braziliaan is terug naar huis gevlogen om in alle rust te herstellen zodat hij op tijd fit is voor de volgende race in België.

Massa zou dinsdag in actie komen maar wordt nu vervangen door Lance Stroll. Op woensdag neemt Formule 2 coureur Luca Ghiotto de testwerkzaamheden voor Wiliams voor zijn rekening. Voor de Italiaan wordt het dan zijn eerste keer in een Formule 1 auto.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"