Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll wast zijn handen in onschuld na crash met Alonso: "Gaf hem genoeg ruimte"

Lance Stroll gooide tijdens de GP van de Verenigde Staten zijn eigen glazen in, maar is zich van geen kwaad bewust, ook al werd hij door de stewards als schuldige gezien voor de crash met Alonso.

Bij de herstart na de safety car, die vanwege een schuiver van Valtteri Bottas op de baan was gekomen, ging het tijdens de GP van de Verenigde Staten mis tussen Fernando Alonso en Lance Stroll. Laatstgenoemde verdedigde op gevaarlijke wijze zijn positie, waardoor Alonso over de achterkant van Stroll werd gelanceerd. De verdedigende actie van Stroll was zeer laat, te laat, en gevaarlijk. De stewards bestraften hem dan ook en de Canadees zal de GP van Mexico aankomend weekend met een gridstraf van drie plekken aanvangen.

Stroll wast zijn handen in onschuld

Zelf was de Canadees zich echter van geen kwaad bewust, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "Het was wel een late move van mij, maar het verschil in snelheid was groot. Ik probeerde in te schatten waar Alonso precies zat, maar het is niet alsof ik hem in zijn zijkant raakte. Het was nog steeds zijn voorvleugel tegen de achterkant van mijn bolide. Ik gaf hem genoeg ruimte aan de linkerkant van het circuit, dus het is niet alsof ik hem afkneep." "Hij had eerder zijn beweging in kunnen zetten en verder naar links kunnen gaan. Er zijn dus meerdere manieren waarop je naar het incident kan kijken", aldus Stroll. "Het was zonde. Het was een wiel-aan-wielgevecht en helaas raakten we elkaar", zo concludeert de Aston Martin-coureur, die volgend jaar teamgenoten is met Alonso, maar niet vreest dat dit voorval effect zal hebben op de onderlinge verstandshouding. "Zo kijk ik er niet naar. We zijn racers. Dit kan in een race nou eenmaal gebeuren." Check hieronder de beelden nog eens en oordeel zelf. Heeft Stroll een punt?

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'