Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll: 'Williams moet zich zorgen maken'

Het Formule 1-team van Williams wil meedoen met het gevecht om de vierde plaats, maar gaat het volgens coureur Lance Stroll moeilijk krijgen. De nieuwe bolide kampt met diverse problemen en is voorlopig niet snel genoeg.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië geeft Lance Stroll toe dat Williams in vergelijking met de andere teams niet genoeg voortgang heeft geboekt om geheel zorgeloos aan het weekend te beginnen. Stroll: "Het is geen geheim dat het een competitiever veld is dan vorig seizoen. Ieder team zag er goed uit gedurende de wintertests in Barcelona. We moeten echter niet in paniek raken en gewoon kijken waar we staan dit weekend. Maar er is wel reden tot zorgen."

Teambaas Claire Williams voegt daar aan toe dat het testen in Barcelona niet geheel volgens plan verliep. Zij zegt: "Eerlijk gezegd hoopten we op meer tijdens de wintertests. Gelukkig was het maar testen en hadden we tijd om de zwaktes van de auto te vinden en daar wat aan te doen." Over de kansen van het team in Australië zegt de teambaas: "De ambities om mee te strijden in de top drie zullen we niet waarmaken. We moeten zo snel mogelijk de auto verbeteren." Het eerste updatepakket komt echter pas bij de Grand Prix van Spanje, in het weekend van 11 tot 13. Williams: "We moeten afwachten hoever ons dat naar voren helpt en waar het team na deze update staat. We gaan in het begin van het seizoen misschien punten laten liggen, maar het is een lang jaar." Sergey Sirotkin debuteert dit seizoen in de Formule 1. De teamgenoot van Stroll zegt dat het wel eens een lastig jaar zou kunnen worden: "Het insturen van een bocht is zeer belangrijk bij een race-auto, maar op dat vlak hebben we problemen." Toch is de Rus optimistisch over de Grand Prix van Australië. "We hadden het in bepaalde omstandigheden heel moeilijk in Barcelona. Nu zijn we op een ander circuit, met een ander baanoppervlak en andere banden. Veel hangt ook af van de omstandigheden en niet alleen van de auto."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"