Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Renger van der Zande

Succesvolle Van der Zande onthult nieuwe raceplannen

Renger van der Zande heeft na weken van speculatie zijn nieuwste raceavontuur bekend gemaakt. De succesvolle Nederlander laat na zeven jaar Cadillac achter zich en tekent voor 2025 bij een ander IMSA-team.

Van der Zande
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Renger van der Zande is een van de succesvolste IMSA-coureurs van het moment. De Nederlander reed de afgelopen jaren voor Cadillac/Chip Ganassi Racing en won in die periode meerdere races in het endurancekampioenschap van de Verenigde Staten. Afgelopen weekend won Van der Zande met zijn team nog Petit Le Mans op Road Atlanta, een van de meest prestigieuze races van de IMSA-kalender.

Het was ook meteen de laatste race van de Nederlander namens Cadillac, want na dit seizoen vertrekt Van der Zande bij het team. Waar hij zijn carrière zou voortzetten was lange tijd voer voor speculaties in de Verenigde Staten, maar twee dagen na de overwinning op Road Atlanta maakt Van der Zande zijn toekomstplannen wereldkundig. In 2025 zal hij opnieuw deelnemen aan het IMSA-kampioenschap, maar dit keer namens het team van Meyer Shank Racing/Acura, de Amerikaanse tak van Honda.

"Ik ben razend enthousiast dat ik bij een nieuw team en een nieuw merk aan de slag kan. Ik wil Mike Shank, Jim Meyer en iedereen bij HRC (Honda, moederbedrijf van Acura, red.) bedanken voor deze kans, maar ik moet ook Cadillac bedanken voor alles wat ze de afgelopen zeven jaar voor mij hebben gedaan. Cadillac en Chip Ganassi zijn voor mij een racefamilie. Het was voor mij lastig om het team te verlaten, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en ik kijk hier enorm naar uit", aldus Van der Zande.

"Ik heb de afgelopen zes jaar al tegen Acura geracet en ze waren altijd een beduchte tegenstander. Ik ben erg enthousiast dat ik nu aan hun kant sta en gebruik kan maken van de mogelijkheden. We gaan zien wat we volgend jaar achter het stuur kunnen laten zien!"

Van der Zande zal komend jaar een team vormen met Tom Blomqvist, Colin Braun en Nick Yelloly. Laatstgenoemde zal de vaste teamgenoot zijn van Van der Zande, terwijl de andere twee coureurs voornamelijk aansluiten bij de langere races, zoals de 24 uur van Daytona.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Vettel & Schumacher Duits superteam aan de start in Australië