Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Susie Wolff

Susie Wolff is een bekende figuur in de motorsport. Ze is een voormalig professioneel coureur en de huidige Managing Director van de F1 Academy. Bekijk het laatste nieuws over Susie Wolff hieronder.

Susie Wolff

Susie Wolff | F1 Academy directeur

Op 1 maart 2023 werd Susie Wolff benoemd tot directeur van de F1 Academy. Dit is een nieuw gelanceerde, volledig vrouwelijke raceklasse, geïntroduceerd in 2023. In 2024 vindt het tweede seizoen plaats, waarbij de meeste vrouwelijke coureurs Formule 1-teams vertegenwoordigen.

Susie Wolff en het geschil met de FIA

Eind 2023 werd door Business F1 Magazine gemeld dat Susie en Toto Wolff vertrouwelijke informatie hadden uitgewisseld. Verschillende teambazen klaagden over deze ontwikkeling, wat leidde tot een onderzoek door de FIA.

Vervolgens werden er online verklaringen gepost door alle Formule 1-teams, waarin ze verklaarden dat ze niet hadden geklaagd over deze uitwisseling van vertrouwelijke informatie. Twee dagen na deze verklaringen bevestigde de FIA dat ze geen formeel onderzoek zouden starten naar Susie Wolff.

Wolff beweert dat haar reputatie is beschadigd door dit incident en ze heeft nog steeds geen excuses ontvangen van de FIA. Op 4 maart 2024 heeft ze een rechtszaak aangespannen bij de Franse rechtbank en zal ze verdere juridische stappen ondernemen. Dit komt mede doordat ze geen enkele vorm van transparantie of verantwoording heeft gezien van de FIA.

De eerste vrouwelijke coureur die deelnam aan de F1 sinds 1992

In 2014 reed Susie Wolff tijdens de training in Duitsland in de Williams F1-auto. Ze was de eerste vrouwelijke F1-coureur sinds 1992. Giovanna Amati was de allereerste vrouwelijke F1-coureur ooit. Hieronder kun je een rondje van Susie Wolff in de Williams F1-auto in Duitsland bekijken.

Hoe lang en hoe oud is Susie Wolff?

Susie Wolff is 1,68 meter lang en is 43 jaar oud.

Wie is de echtgenoot van Susie Wolff?

Toto Wolff is de echtgenoot van Susie Wolff. Toto is de teambaas van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Wat doet Susie Wolff nu?

Momenteel is Susie Wolff de algemeen directeur van de F1 Academy.

Werkt Susie Wolff voor de FIA?

Susie Wolff werkt niet voor de FIA, maar ze maakt deel uit van het managementteam van de F1 als directeur van de F1 Academy.

Zijn Toto Wolff en Susie Wolff verwant?

Ja, Susie Wolff is getrouwd met Toto Wolff en is dus zijn vrouw.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365
Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'