Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas: 'Fantastische kwalificatie Max Verstappen'

Max Verstappen imponeerde wederom in zijn Red Bull. Bijna was er een pole voor de snelle Nederlander, maar hij moest Sebastian Vettel in Mexico voorlaten. F1-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met het resultaat.

De kwalificatie voor de GP van Mexico was zeer spannend. De verschillen tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes waren erg klein. Max Verstappen leek zijn eerste pole binnen te hebben, maar Vettel perste er een ultieme ronde uit. Teambaas Christian Horner spreekt van een fantastische ronde van de Nederlander. " Het was een erg enerverende kwalificatie. In het laatste deel kozen de teams een andere oplossing om zich voor te bereiden op hun snelle ronde. Max reed eerst een rustigere ronde om daarna een fantastische tijd neer te zetten." "Helaas kon hij zijn tijd in zijn laatste ronde niet meer verbeteren en Vettel pakte de pole met acht honderdsten van een seconde. Om de GP van Mexico vanaf de eerste rij te starten is een erg goed resultaat."

Teamgenoot Daniel Ricciardo verzoop tijdens de kwalificatie en kwam niet verder dan een zevende positie. Ricciardo moest zelfs Esteban Ocon in de Force India voor zich dulden. " Daniel had het erg lastig in de langzame bochten. We moeten daar goed naar kijken in de data. Gelukkig is Daniel een uitstekende inhaler en zal hij zichzelf morgen naar voren knokken."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie