© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Teambaas: 'Fantastische kwalificatie Max Verstappen'

29 okt. 2017 08:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen imponeerde wederom in zijn Red Bull. Bijna was er een pole voor de snelle Nederlander, maar hij moest Sebastian Vettel in Mexico voorlaten. F1-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met het resultaat.

Horner roemt Max Verstappen na super kwalificatie

De kwalificatie voor de GP van Mexico was zeer spannend. De verschillen tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes waren erg klein. Max Verstappen leek zijn eerste pole binnen te hebben, maar Vettel perste er een ultieme ronde uit.

Teambaas Christian Horner spreekt van een fantastische ronde van de Nederlander.

"Het was een erg enerverende kwalificatie. In het laatste deel kozen de teams een andere oplossing om zich voor te bereiden op hun snelle ronde. Max reed eerst een rustigere ronde om daarna een fantastische tijd neer te zetten."

"Helaas kon hij zijn tijd in zijn laatste ronde niet meer verbeteren en Vettel pakte de pole met acht honderdsten van een seconde. Om de GP van Mexico vanaf de eerste rij te starten is een erg goed resultaat."

Teamgenoot Daniel Ricciardo verzoop tijdens de kwalificatie en kwam niet verder dan een zevende positie. Ricciardo moest zelfs Esteban Ocon in de Force India voor zich dulden.

"Daniel had het erg lastig in de langzame bochten. We moeten daar goed naar kijken in de data. Gelukkig is Daniel een uitstekende inhaler en zal hij zichzelf morgen naar voren knokken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen