Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Perez meest onderschatte coureur van de grid'

Volgens Force India teambaas Bob Fernley is Sergio Perez de meest onderschatte Formule 1-coureur van de huidige grid. Hij vindt het crimineel dat de Mexicaan niet wordt overgenomen door de topteams.

Sergio Perez verraste afgelopen zondag vriend en vijand door als derde te finishen. De Force India-coureur heeft inmiddels 8 podiums behaald in zijn carrière. Zijn voorlaatste podium dateerde alweer van Baku 2016. De Mexicaan maakte in 2011 zijn debuut voor Sauber en liet in zijn eerste twee seizoenen meteen zien uit welk racehout hij gesneden is. Zijn prestaties leverde hem een transfer naar McLaren op. Na één jaar werd hij vervangen omdat het team niet tevreden was. Force India pikte hem op en na vier seizoenen rijdt Perez nog steeds voor het team uit Silverstone. De gedroomde stap naar een topteam komt er nog altijd niet van. Teambaas Bob Fernley is erg tevreden met zijn coureur en denkt dat hij niet op waarde geschat wordt. ''Ik denk dat Sergio de meest onderschatte Formule 1-coureur is op de huidige grid. Hij is een geweldige racer. We willen hem natuurlijk graag behouden, maar ik vind het crimineel dat hij zo over het hoofd wordt gezien door de topteams", v ertelt Fernley aan Sky Sports News.

Met het mogelijke vertrek van Ricciardo bij Red Bull en de aflopende contracten van Raikkonen en Bottas komen er waarschijnlijk mogelijkheden voor de Force India-coureur. In het verleden zijn er veelvuldig geruchten geweest omtrent interesse van Ferrari in de Mexicaan. ''Iedereen wil ooit voor Ferrari rijden. Die rode overall aantrekken is een eer voor elke coureur.'' zegt Fernley. Perez zelf denkt dat hij nu op zijn hoogste niveau ooit presteert en dat het tijd is om een stap hogerop te maken. ''Voor mijn gevoel kan ik nog steeds veel meer bereiken in deze sport. Ik heb ook het gevoel dat mijn tijd zal komen. Ik werk hard en doe mijn uiterste best om een kans te krijgen in een auto die mijn volledige potentieel toont. Op dit moment is er geen vacature bij de topteams en als je echt wilt presteren in de Formule 1 moet je in een van die auto's zitten.''

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'