Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Teambaas Haas F1: 'Het is tijd om Hülkenberg aan te pakken'

Niet alleen Max Verstappen zorgde voor de nodige ophef tijdens de GP van Hongarije, ook de heren van Haas F1 en Nico Hülkenberg kregen het behoorlijk met elkaar aan de stok. Dit ging zelfs zo ver dat na afloop van de race het tot een flinke woordenwisseling kwam tussen Hülkenberg en Magnussen.

In de eerste bocht van de race kwamen Hülkenberg en Romain Grosjean met elkaar in aanraking waarbij Grosjean de nodige beschadigingen aan zijn auto opliep. Later in de race was het Kevin Magnussen die het aan de stok kreeg met de Renault coureur.

Hij verdedigde zijn positie waardoor Hülkenberg het gras op moest. Na afloop beschuldigde de Duitser Magnussen dan ook van onsportief gedrag. De Deen reageerde hier fel op en antwoordde: 'Lik mijn ballen, schatje'.

Teambaas Günther Steiner neemt het op voor zijn coureur en vindt dat Nico Hülkenberg maar eens naar zijn eigen acties moet kijken.

"Nico was degene die de race van Romain Grosjean verknalde en later in de race krijgt Kevin een tijdstraf voor het incident met Nico. Magnussen deed in mijn ogen niks verkeerd. Hij kwam gewoon op voor zichzelf. Had hij dan van zijn gas af moeten gaan? Ze waren gewoon met elkaar in duel."

Günther Steiner

- Nico vroeg bij de stewards om een zwaardere straf voor Magnussen. Dat is gewoon kinderachtig

Magnussen werd door de wedstrijdleiding hiervoor bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Na afloop liet Hülkenberg al weten dat hij dit te weinig vond en dat hij in gesprek hierover wilde met de wedstrijdleiding.

"Nico is naar de stewards gegaan om een zwaardere straf voor Kevin te vragen. Dat is gewoon kinderachtig, onvolwassen en oncollegiaal. Wie doet nu zoiets? Ik heb veel respect voor Nico als coureur en als mens, maar dit doe je niet."

Volgens Steiner is het niet de eerste keer dat Nico Hülkenberg te ver gaat. Hij vindt dan ook dat het tijd wordt om de Duitser aan te pakken en hem te wijzen op zijn gedrag.

"Hij rijdt zelf in de eerste bocht Grosjean aan en beschuldigt vervolgens Kevin van onsportief gedrag. Nico is zelf een pestkop en daar is hij lang mee weggekomen maar het wordt tijd dat iemand er eens wat van zegt. Hij is een goede rijder en heeft dit gedrag echt niet nodig. Zolang iedereen doet wat hij wil, is het prima. We hoeven hem natuurlijk niet te gehoorzamen, Nico is tenslotte niet de baas."

Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen