Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Teambaas passeert Verstappen: "Zelfs met hem zouden we niet winnen"

Zou Max Verstappen winnen of podiums pakken in een Haas? Guenther Steiner denkt van niet en zou iemand anders aannemen als hij nu gratis en voor niets de keuze had.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wint een geweldige coureur ook in een mindere auto? Dat is een veelgestelde vraag in de Formule 1-wereld. Max Verstappen had in 2023 natuurlijk de beschikking over een sterke Red Bull-bolide, maar had de Nederlander überhaupt een keer op het podium gestaan als hij met een Haas moest rijden? De teambaas van het Amerikaanse team, Guenther Steiner, denkt van niet en zou Verstappen niet eens aannemen als hij nu een gratis toevoeging voor Haas mag kiezen.

"Ik zou Adrian Newey kiezen, want ik ben er zeker van dat hij een winnende auto kan bouwen", vertelt Steiner bij The Athletic. "Zelfs als je Verstappen in onze auto zet, zouden we niet winnen. Ik denk dat Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen races kunnen winnen als we over een Red Bull beschikten."

Steiner werkte ooit bij Red Bull

Steiner was in het verleden actief voor Red Bull, zowel in de Formule 1 als de NASCAR. Het is een periode waar hij trots op terugkijkt, ondanks het feit dat het NASCAR-team niet meer bestaat. "We presteerden het om veel technologie en engineers aan de sport toe te voegen. Een aantal mensen herkenden dat nadat ik was weggegaan. Je hoeft geen credits te krijgen. Ik denk dat we veel deden wat nu normaal is in de NASCAR."

Waarom Steiner in 2008 Red Bull definitief verliet? "We waren het niet eens over de toekomst. Ik had een plan, maar daar waren zij het niet mee eens. Daarom zijn we uit elkaar gegaan, zo simpel is het."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training