Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

Teambaas McLaren verklaart protest tegen uitslag kwalificatie

McLaren is er van overtuigd dat Oscar Piastri zijn derde plaats in Oostenrijk terug moet krijgen. Het team heeft een officieel protest ingediend tegen de uitslag van de kwalificatie en teambaas Andrea Stella verklaart de keuze van zijn team.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft officieel protest ingediend tegen de uitslag van de kwalificatie. Het team van Lando Norris en Oscar Piastri verloor in de eindfase de derde plaats van de Australiër vanwege track limits. Daar is het team uit Woking het niet mee eens, waardoor er om een herziening en opheldering is gevraagd. De teambaas van McLaren, Andrea Stella, legt uit waarom zijn team dit protest heeft ingediend.

"We hebben om verduidelijking gevraagd," aldus Stella tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Wij willen hun bewijs zien waar de auto over de track limits is gegaan, zonder dat dat bewijs voor enige vorm van twijfel kan zorgen. Wij kunnen namelijk niet met zekerheid zeggen of hij er over heen is gegaan en dus zijn wij niet tevreden met dit resultaat. Daarnaast hebben wij een paar principes waar we voor staan."

Stella verklaart die principes: "Een van die principes is het feit dat het systeem dat zij gebruiken een goede resolutie moet hebben. En ten tweede vinden wij dat de methodologie moet worden toegepast op alle auto's. Bijvoorbeeld, als je een helikopter shot gebruikt, moet je die gebruiken voor alle auto's. Wij geven normaal alle steun aan de FIA, want we zien in dat iedereen zijn best doet. Maar in dit geval, zijn wij het er gewoon niet mee eens dat de auto, overduidelijk, over de track limits is gegaan en zijn we met de twee principekwesties niet tevreden. Dus we gaan de discussie verder voeren."

"We hebben dit protest ingediend om de discussie gaande te houden. Onze aanpak ligt altijd bij het racen en we hebben nu niet gekregen wat we verdienden. Wij zijn dan ook van mening dat zulke zware straffen, niet alleen slecht zijn voor ons, maar voor de sport in het algemeen. In zulke gevallen moet het bewijs gewoon overduidelijk zijn. Maar goed, wij hebben nu de juiste formele stap gezet en we gaan horen hoe dit protest wordt opgepakt. Daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'